Linzensoep met prei en zalm

      Reacties uitgeschakeld voor Linzensoep met prei en zalm
Print

Linzensoep met prei en zalm

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 6
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr rode linzen
  • 1 liter groentebouillon tablet
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • zout
  • 1/8 liter room
  • 200 gr zalmfilet
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel boter
  • wat citroensap
  • 1 mespunt cayennepeper

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de linzen 1 nacht in 1 1/2 liter koud water weken.
  • Verwarm de groentebouillon, doe er de room bij en laat een keer opkoken.
  • Giet de linzen af, laat ze uitlekken, doe ze bij de bouillon en kook ze in 20 minuten gaar.
  • Snijd de vis in de lengte doormidden en snijd beide helften dwars in fijne plakjes.
  • Zet de zalm op een koele plaats weg.
  • Snijd de prei in kleine stukjes, spoel die zorgvuldig, breng ze in een pan met 1/2  water en 1/2 theelepel zout aan de kook en laat 1 minuut koken.liter
  • Doe de prei in een fijne zeef, laat onder koud water schrikken en laat goed uitlekken.
  • Zet de mixer in de soep en breng deze op smaak met zout, boter, citroensap en cayennepeper.
  • Verdeel de plakjes zalm over de borden, schep er de hete soep over en doe er de prei in.