Linzensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Linzensoep
Print

Linzensoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 200 gr grofgesneden uien
  • 100 gr champignons in plakjes gesneden
  • 3/4 liter groentebouillon van een tablet
  • 2 eetlepels citroensap
  • 250 gr rode linzen
  • 1/2 literblik gepelde tomaten
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels of 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 200 gr soepgroente gesneden
  • lavas
  • cayennepeper
  • tamari

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan.
  • Voeg de uien toe en laat ze even fruiten.
  • Doe de champignons erbij en bak ze mee.
  • Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ca 45 minuten koken.
  • Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken.
  • Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari.