Locro

      Reacties uitgeschakeld voor Locro

Locro

(Mexicaanse aardappelsoep)

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 25 gr boter
  • 2 kleingesneden uien
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen
  • 5 dl runderbouillon
  • 5 dl melk
  • 100 grgare doperwtjes uit blik
  • 2 eieren
  • 75 gr roomkwark
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
  2. Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn.
  4. Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  5. Klop de eieren in een kommetje los met de kwark.
  6. Neem de pan van het vuur. Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.