Loempia 2

      Reacties uitgeschakeld voor Loempia 2

Loempia 2

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met Kip, Gerecht met vlees
Keuken: Indische keuken
Porties 4 stuks
Auteur indischkookboek.nl

Wat gaat er in?

  • 50 gram tauge
  • 50 gram gesnipperde kool witte, spits,...
  • 50 gram gesneden selderij
  • 1 gesneden prei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gehakt
  • 50 gram blokjes ham of kippevlees
  • peper zout
  • vetsin smaakversterker
  • olie

Hoe maak ik het klaar?

  1. De groenten goed schoonmaken en drogen. In een paar eetlepels olie knoflook en prei zachtjes fruiten.
  2. Het gehakt meebakken en met een vork uit elkaar roeren zodat het kruimelig wordt.
  3. De overige groenten erbij doen en nog circa 3 minuten laten bakken, steeds omscheppen.
  4. Tot slot de stukjes kip of ham door het mengsel scheppen.
  5. De vulling op smaak maken met peper, zout en een snufje vetsin.
  6. Dit mengsel in een zeef laten uitlekken zodat overtollig vocht en vet verdwijnt.