Loempia

      Reacties uitgeschakeld voor Loempia

Loempia

Recept printen
Recept categorie: Bijgerecht/ Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 stuks
Van wie is dit recept: indischkookboek.nl

Wat gaat er in:

  • 50 gram tauge
  • 1 gesnipperde prei
  • 1 eetlepel gehakte selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram varkensvlees
  • 100 gram garnalen
  • kecap (Indonesische sojasaus, sherry)
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar:

  • Garnalen fijnhakken, vlees in kleine vlokjes snijden.
  • Olie verhitten en hierin knoflook, prei en tauge zachtjes fruiten.
  • Vlees, garnalen en selderij toevoegen en het geheel nog 2 minuten al roerende laten bakken. Op smaak maken met kecap en sherry, peper en zout.
  • Een minuut laten bakken en op een zeef laten uitlekken.