Loempia

      Reacties uitgeschakeld voor Loempia

Loempia

Recept categorie Bijgerecht, Zeevruchten
Keuken: Indische keuken
Porties 4 stuks
Auteur indischkookboek.nl

Wat gaat er in?

  • 50 gram tauge
  • 1 gesnipperde prei
  • 1 eetlepel gehakte selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram gaar varkensvlees
  • 100 gram garnalen
  • kecap Indonesische sojasaus, sherry
  • peper
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Garnalen fijnhakken, vlees in kleine vlokjes snijden.
  2. Olie verhitten en hierin knoflook, prei en tauge zachtjes fruiten.
  3. Vlees, garnalen en selderij toevoegen en het geheel nog 2 minuten al roerende laten bakken. Op smaak maken met kecap en sherry, peper en zout.
  4. Een minuut laten bakken en op een zeef laten uitlekken.