Loempiaatjes

      Reacties uitgeschakeld voor Loempiaatjes

 

Loempiaatjes


Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken: Oosterse keuken
Porties 10 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries) (10 plakjes)
  • 1 zakje soepgroenten
  • 125 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • eetlepel ketjap manis
  • 100 gram kipreepjes gerookte
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • mespuntje sambal

Hoe maak ik het klaar?

  1. Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. 

  2. En op de bakplaat leg je bakpapier. 

  3. Laat de plakjes bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. 

  4. Verhit de olie in een wok, of grote braadpan. 

  5. Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. 

  6. Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor. 

  7. Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef. 

  8. Schep de kipreepjes door de groente. 

  9. Strooi wat bloem op het aanrecht. 

  10. Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm. 

  11. Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg. 

  12. Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. 

  13. Zo maak je er 10. 

  14. Leg ze op de bakplaat. 

  15. Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie. 

  16. In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin.

Tips / Opmerkingen

De loempiaatjes zijn warm én koud lekker.
Zoek er een pittig sausje bij.
Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.