Loempiaatjes

      Reacties uitgeschakeld voor Loempiaatjes

 

Print

Loempiaatjes

Categorie Bijgerecht, Gerecht met groenten, Gerecht met Kip
Keuken Oosterse keuken
porties 10 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1 pakje bladerdeeg (diepvries) (10 plakjes)
  • 1 zakje soepgroenten
  • 125 gram taugé
  • 1 eetlepel olie
  • eetlepel ketjap manis
  • 100 gram kipreepjes gerookte
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • mespuntje sambal

Hoe maak ik het klaar:

  • Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. 
  • En op de bakplaat leg je bakpapier. 
  • Laat de plakjes bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. 
  • Verhit de olie in een wok, of grote braadpan. 
  • Bak de taugé en de soepgroenten ongeveer 30 seconden. 
  • Haal de pan van het vuur en schep de ketjap erdoor. 
  • Laat het mengsel afkoelen en uitlekken in een zeef. 
  • Schep de kipreepjes door de groente. 
  • Strooi wat bloem op het aanrecht. 
  • Rol de plakjes met een deegroller uit tot ca. 15 cm bij 15 cm. 
  • Schep 2 eetlepels groente-kipmengsel aan één helft van het vierkantje deeg. 
  • Klap de andere helft over het mengsel en vouw de rolletjes goed dicht, druk de randen aan met een vork. 
  • Zo maak je er 10. 
  • Leg ze op de bakplaat. 
  • Bestrijk de loempiaatjes aan de bovenkant met een dun laagje olie. 
  • In de oven bak je ze in 20 minuten lichtbruin.

Tips / Opmerkingen

De loempiaatjes zijn warm én koud lekker.
Zoek er een pittig sausje bij.
Of roer een piepklein beetje sambal door een paar eetlepels tomatenketchup.