Londonderrysoep

      Reacties uitgeschakeld voor Londonderrysoep

Londonderrysoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kleine ui
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1/2 Spaanse peper
  • 20 gr boter
  • 2 1/2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel room
  • 1/2 lepel witte wijn
  • 1/2 liter bouillon
  • 25 gr champignons

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smoor de fijngesneden ui met de kerrie en de Spaanse peper in de boter.
  2. Voeg de droge bloem toe en roer dit door elkaar en voeg al roerend bij gedeelten de bouillon toe.
  3. Breng de massa al roerend aan de kook en laat ze ongeveer 3 minuten doorkoken.
  4. Verwijder de Spaanse peper.
  5. Maak de soep op smaak met room en witte wijn.
  6. Doe als vulsel fijngesneden champignons in de soep.