Maaltijd ossenstaartsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijd ossenstaartsoep

 

Print

Maaltijd ossenstaartsoep

Categorie Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr mager rookspek in blokjes gesneden
  • 20 gr boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 200 gr gehakt aangemaakt met kruiden
  • 1 blik ossenstaartsoep
  • 1 pot witte bonen
  • 1 bekertje zure room
  • fijngeknipte peterselie

Hoe maak ik het klaar:

  • Smelt de boter en bak hierin het spek uit.
  • Bak dan de fijngesnipperde knoflook, de kleingesneden ui, de in plakken
  • gesneden champignons en het tot balletjes gedraaide gehakt met het spek mee.
  • Bereid de soep volgens de gebruiksaanwijzing op het blik en voeg die samen met de witte bonen aan het spekmengsel toe.
  • Warm het geheel goed door.
  • Schep op de borden een lepel zure room op de soep en strooi er peterselie over.

Tips / Opmerkingen

Kook naar smaak een flinke scheut sherry mee.