Maaltijdpompoen- citroensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdpompoen- citroensoep
Print

Maaltijdpompoen- citroensoep

Categorie Soepen
Keyword Herst
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 liter groentebouillon
  • 700 gr pompoen
  • 1 citroen het sap er van
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 100 gr crème fraîche
  • peper
  • zout

Voor de garnering:

  • 2 eetlepels peterselie of verse koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de pompoen in 6-8 parten en verwijder de pitten en de draden (kleinsnijden en schillen hoeft niet, als de pompoen jong is).
  • Kook de stukken pompoen in 15-20 minuten in de bouillon gaar en pureer de soep.
  • Zet de soep weer op en voeg naar smaak citroensap, peper, zout en crème fraîche toe.
  • Garneer met peterselie en schijfjes citroen.
  • Serveer met stokbrood en kaas.