Maaltijdpompoen- citroensoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdpompoen- citroensoep

Maaltijdpompoen- citroensoep

Recept categorie Soepen
Extra info Herst
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 liter groentebouillon
  • 700 gr pompoen
  • 1 citroen het sap er van
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 100 gr crème fraîche
  • peper
  • zout

Voor de garnering:

  • 2 eetlepels peterselie of verse koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de pompoen in 6-8 parten en verwijder de pitten en de draden (kleinsnijden en schillen hoeft niet, als de pompoen jong is).

  2. Kook de stukken pompoen in 15-20 minuten in de bouillon gaar en pureer de soep.
  3. Zet de soep weer op en voeg naar smaak citroensap, peper, zout en crème fraîche toe.
  4. Garneer met peterselie en schijfjes citroen.
  5. Serveer met stokbrood en kaas.