Maaltijdsalade met asperges en graskaas

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdsalade met asperges en graskaas

 

Maaltijdsalade met asperges en graskaas

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Salades
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 500 gr geschilde asperges in stukken
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren
  • 300 gr aardappelen blokjes
  • 100 gr sugar snaps
  • 1 bos lenteuit in ringetjes
  • 200 gr graskaas in blokjes
  • peper
  • 25 gr pijnboompitten geroosterde
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 doosje tuinkers

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de asperges in ruim water met zout en de boter beetgaar.
  2. Kook intussen de eieren hard.
  3. Kook de aardappelblokjes en de sugar snaps 5 minuten en giet ze af.
  4. Meng de asperges, de aardappelblokjes, de sugar snaps, de lente-uitjes, de graskaas, peper, zout en de pijnboompitten en meng de olie, de azijn en de honing erdoor.

  5. Snijd de eieren in kwarten en meng die er voorzichtig door.
  6. Garneer met wat tuinkers.
  7. Lekker met warm vers brood.