Maaltijdsalade met asperges en graskaas

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdsalade met asperges en graskaas

 

Print

Maaltijdsalade met asperges en graskaas

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Salades
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr geschilde asperges in stukken
  • zout
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eieren
  • 300 gr aardappelen blokjes
  • 100 gr sugar snaps
  • 1 bos lenteuit in ringetjes
  • 200 gr graskaas in blokjes
  • peper
  • 25 gr pijnboompitten geroosterde
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 doosje tuinkers

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de asperges in ruim water met zout en de boter beetgaar.
  • Kook intussen de eieren hard.
  • Kook de aardappelblokjes en de sugar snaps 5 minuten en giet ze af.
  • Meng de asperges, de aardappelblokjes, de sugar snaps, de lente-uitjes, de graskaas, peper, zout en de pijnboompitten en meng de olie, de azijn en de honing erdoor.
  • Snijd de eieren in kwarten en meng die er voorzichtig door.
  • Garneer met wat tuinkers.
  • Lekker met warm vers brood.