Maaltijdsalade met haring en tomaten

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdsalade met haring en tomaten

 

Maaltijdsalade met haring en tomaten


Recept categorie Gerecht met vis, Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 500 gram vastkokende aardappelen geschild
  • zout
  • 250 gram worteltjes
  • ½ krop ijsbergsla
  • 400 gram cocktailtomaten
  • 6 zoute haringen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 1 theelepel vers gehakte knoflookpuree
  • peper
  • 4 eetlepels dille geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in water met zout net gaar.

  2. Giet ze af en snijd ze in blokjes.

  3. Schrap de worteltjes, snijd ze in schuine plakjes en kook ze 3 minuten in water met zout.

  4. Snijd de sla in dunne reepjes, was hem en droog de sla in een sla-centrifuge.

  5. Was de tomaten en snijd ze in partjes.

  6. Snijd de haringen in stukjes.

  7. Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de knoflook, peper en zout naar smaak en 3 eetlepels van de dille.

  8. Schep de aardappel met de wortel, de sla, de tomaten, de haring en de dressing door elkaar.

  9. Bestrooi met de rest van de dille.

  10. Lekker met stokbrood.

  11. Wijnadvies: Stefano fino sherry