Maaltijdsalade met haring en tomaten
Porties 4 personen
Wat gaat er in?
Hoe maak ik het klaar?
-
Kook de aardappelen in water met zout net gaar.
-
Giet ze af en snijd ze in blokjes.
-
Schrap de worteltjes, snijd ze in schuine plakjes en kook ze 3 minuten in water met zout.
-
Snijd de sla in dunne reepjes, was hem en droog de sla in een sla-centrifuge.
-
Was de tomaten en snijd ze in partjes.
-
Snijd de haringen in stukjes.
-
Klop een dressing van de mayonaise, de yoghurt, de knoflook, peper en zout naar smaak en 3 eetlepels van de dille.
-
Schep de aardappel met de wortel, de sla, de tomaten, de haring en de dressing door elkaar.
-
Bestrooi met de rest van de dille.
-
Lekker met stokbrood.
-
Wijnadvies: Stefano fino sherry