Maaltijdsalade met kaas

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdsalade met kaas
Print

Maaltijdsalade met kaas

Categorie Gerecht met kaas, Salades
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 kleine krop kropsla
  • 1 kleine krop rode kropsla of 1 kropje Batavia
  • 1 krop Romaanse sla
  • 1 krop krulandijvie
  • 200 gr tomaten
  • 1 gele paprika
  • 150 gr Camembert of jong belegen Goudse
  • 150 gr gekookte ham dikke plak
  • 6 sneetjes witbrood
  • 30 gr boter

Voor de dressing:

  • 3 lente-uitjes
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout peper
  • paprikapoeder

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de kropsla, de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie schoon en pluk ze in stukjes.
  • Snijd het hart van de Romaanse sla in vieren.
  • Maak de tomaten en de paprika schoon; snijd de tomaten in parten en de paprika in reepjes.
  • Snijd de kaas in blokjes en de ham in reepjes.
  • Snijd het brood in blokjes en bak deze in de hete boter aan beide kanten bruin.
  • Maak de dressing door de lente-uitjes fijn te snijden en met de overige ingrediënten te vermengen.
  • Schik de rode kropsla of Batavia en de krulandijvie op een grote platte schaal.
  • Meng een deel van de dressing door de tomaten, paprika, kaas en ham.
  • Maak een compositie van de slaharten, het tomaatmengsel en de croûtons en serveer de rest van de saus er apart bij.