Maaltijdsalade met knapperig spek

      Geen reacties op Maaltijdsalade met knapperig spek

Maaltijdsalade met knapperig spek

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 zakken krulslamelange à 100 gram
  • 4 scharreleieren (M)
  • 125 gram gerookt ontbijtspek
  • 1 blik kidneybonen à 400 gram
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • eetlepel versgeperst citroensap
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • peper
  • zout
  • 250 gram trostomaten in partjes
  • 100 gram olijven zonder pit
  • 2 eetlepels basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de slamix in een bak met ruim koud water en laat hem 10 minuten liggen en droog de sla in een slacentrifuge of laat hem heel goed uitlekken. 

  2. Kook de eieren in 10 minuten hard. 

  3. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.

  4. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. 

  5. Houd 4 mooie plakjes apart en breek de rest in stukjes. 

  6. Spoel de kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af.

  7. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak. 

  8. Schep de sla met het verkruimelde spek, de kidneybonen, de tomaten, de olijven en de dressing door elkaar. 

  9. Verdeel de eiparten en de spekplakjes erover en bestrooi met het basilicum. 

  10. Lekker met stokbrood.

  11. Wijnadvies: Duc de Thermes Cotes-de-Saint-Mont rosé