Maaltijdsalade met knapperig spek

      Geen reacties op Maaltijdsalade met knapperig spek
Print

Maaltijdsalade met knapperig spek

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Salades
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 zakken krulslamelange à 100 gram
  • 4 scharreleieren (M)
  • 125 gram gerookt ontbijtspek
  • 1 blik kidneybonen à 400 gram
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • eetlepel versgeperst citroensap
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • peper
  • zout
  • 250 gram trostomaten in partjes
  • 100 gram olijven zonder pit
  • 2 eetlepels basilicum geknipt

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de slamix in een bak met ruim koud water en laat hem 10 minuten liggen en droog de sla in een slacentrifuge of laat hem heel goed uitlekken. 
  • Kook de eieren in 10 minuten hard. 
  • Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. 
  • Houd 4 mooie plakjes apart en breek de rest in stukjes. 
  • Spoel de kidneybonen in een zeef onder koud stromend water af.
  • Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd en peper en zout naar smaak. 
  • Schep de sla met het verkruimelde spek, de kidneybonen, de tomaten, de olijven en de dressing door elkaar. 
  • Verdeel de eiparten en de spekplakjes erover en bestrooi met het basilicum. 
  • Lekker met stokbrood.
  • Wijnadvies: Duc de Thermes Cotes-de-Saint-Mont rosé