Maaltijdsoep met vis

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdsoep met vis
Print

Maaltijdsoep met vis

Categorie Gerecht met vis, Soepen
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 400 gr kabeljauw filet (eventueel diepvries)
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • 2 stengels bleekselderij
  • 100 gr spinazie
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 250 gr soepgroenten
  • tabasco
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

Hoe maak ik het klaar:

  • Laat de kabeljauwfilet ontdooien.
  • Halveer de stukken vis en wrijf ze in met het kerriepoeder en peper en zout.
  • Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels met een dunschiller, zodat de harde draden worden verwijderd en snijd de stengels in dunne plakjes.
  • Was de spinazie en laat de blaadjes goed uitlekken.
  • Breng 9 dl water met de bouillontabletten aan de kook, voeg de bleekselderij, de soepgroenten en de vis toe en kook ± 5 minuten tot de vis gaar is.
  • Neem de vis met een schuimspaan uit de pan en houd hem warm.
  • Schep de spinazie door de soep, warm de soep goed door en breng eventueel op smaak met peper en tabasco.
  • Verdeel de soep over 4 diepe borden, leg in elk bord een stukje vis en garneer met de bieslook.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een hard wit broodje met (gezouten) boter.