Maaltijdsoep uit Béarn

      Reacties uitgeschakeld voor Maaltijdsoep uit Béarn

Maaltijdsoep uit Béarn

Print
Categorie: Soepen
Keuken: Franse keuken
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 2 ganzenbouten
  • zout
  • 4 geschilde grofgeraspte winterwortels
  • 1 geschilde grofgeraspte selderijknol
  • 500 gr geschilde grofgeraspte aardappelen
  • 500 gr schoongemaakte witte kool in smalle reepjes
  • 2 schoongemaakte preien in smalle ringen
  • 2 gepelde uien in smalle ringen
  • versgemalen peper
  • 4 sneden geroosterd brood
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 50 gr gesmolten boter

Bereidingswijze

  • Breng de ganzenbouten aan de kook in een pan met 2 liter water en wat zout.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de bouten ± 1 uur zachtjes koken.
  • Voeg de wortels, selderij, aardappelen, kool, preien en uien toe en laat het geheel nog 1 uur zachtjes koken tot alles gaar is.
  • Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de ganzenbouten uit de soep, neem het vlees van de botjes en snijd het in stukjes.
  • Doe de soep en het ganzenvlees in een ovenvaste schaal, leg het geroosterde brood op de soep en strooi er de geraspte kaas over.
  • Schenk de gesmolten boter over de kaas en zet de schaal onder de voorverwarmde ovengrill tot de kaas is gesmolten en een goudbruin korstje heeft gekregen.