Macaroni kipschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Macaroni kipschotel

 

Macaroni kipschotel

Recept printen
Recept categorie: met kip/ Pasta
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 eetlepel boter
  • 250 gr champignons
  • 250 gr macaroni
  • 1 zakje witte saus
  • 3 dl kippenbouillon
  • 4 eetlepels room
  • versgemalen peper (zout)
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 gare dubbele kip
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaan

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak die in de boter lichtbruin.
  • Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak net gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.
  • Bereid de witte saus (gebruik hiervoor de kippenbouillon in plaats van melk).
  • Roer de room en de sherry door de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng die met de champignons door de saus.
  • Schep de macaroni in een ingevette vuurvaste schaal en schep het kipmengsel erover.
  • Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal zonder deksel
  • 20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.

Tips / Opmerking

Lekker met kropsla.