Macaroni kipschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Macaroni kipschotel

 

Macaroni kipschotel

Recept categorie Gerecht met Kip, Pasta
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 eetlepel boter
  • 250 gr champignons
  • 250 gr macaroni
  • 1 zakje witte saus
  • 3 dl kippenbouillon
  • 4 eetlepels room
  • versgemalen peper zout
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 gare dubbele kipfilets
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes en bak die in de boter lichtbruin.
  3. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak net gaar en laat ze in een vergiet uitlekken.

  4. Bereid de witte saus (gebruik hiervoor de kippenbouillon in plaats van melk).

  5. Roer de room en de sherry door de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng die met de champignons door de saus.

  7. Schep de macaroni in een ingevette vuurvaste schaal en schep het kipmengsel erover.
  8. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal zonder deksel
  9. 20 minuten in het midden van de oven tot er een mooi bruin korstje op zit.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kropsla.