Macaroni mosselsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Macaroni mosselsoep

 

Macaroni mosselsoep

Recept categorie Pasta, Soepen, Zeevruchten
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 zak mosselen
  • 250 gr grof gesneden soepgroente
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 5 witte peperkorrels
  • 1/2 liter water
  • 1 bouillontablet
  • 100 gr groene macaroni
  • peper
  • zout
  • peterselie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Was de mosselen en verwijder de openstaande exemplaren.
  2. Doe ze in een grote pan met elke keer een laagje soepgroente, gesnipperde knoflook en ui tussen de schelpen.

  3. Schenk de wijn erop en voeg de peperkorrels toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat de schelpen opengaan.
  5. Haal de mosselen uit de schelpen en houd er 12 met schelp achter.
  6. Voeg het water en de bouillontablet toe.
  7. Breng het vocht opnieuw aan de kook, doe de macaroni erbij en laat die in 7 minuten gaar worden.

  8. Voeg de mosselen weer toe, warm de soep even door en maak hem af