Madrileense tomatenbouillon

      Reacties uitgeschakeld voor Madrileense tomatenbouillon

Madrileense tomatenbouillon

Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 4 kleine tomaten
  • 1 bosje peterselie (of kervel)
  • een paar blaadjes sla
  • 1 liter krachtige bouillon ( uit blik of pot /geconcentreerd)
  • 1/2 theelepel tomatenpuree (vermengd met wat druppels tabasco)
  • 8 ronde schijfjes roggebrood
  • 1 puntje magere smeerkaas
  • 1 citroen

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak in de onderzijde van de tomaten kruiselings 2 insnijdingen en leg ze daarna 2 minuten in kokend water.
  • Trek het velletje eraf en snijd de tomaten in vieren.
  • Druk het sap en de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
  • Was de peterselie of kervel en de slablaadjes, laat uitlekken, trek ze met de vingers in stukjes en verwijder de dikke nerven uit de slablaadjes.
  • Verhit de bouillon tot net niet tegen het kookpunt voeg er de stukjes tomaat en het tuinkruid aan toe en laat het geheel nog 3 minuten op het vuur staan.
  • Maak de tomatenpuree met wat druppels tabasco extra pikant en roer hem door de soep.
  • Bestrijk de schijfjes roggebrood met een laagje smeerkaas en druk telkens 2 schijfjes tegen elkaar, met een slablaadje ertussen.
  • Schil de citroen dik, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en leg op elk paar roggeschijfjes een plakje citroen.
  • Dien de roggehapjes bij de dampende soep op.