Maïs koriandersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maïs koriandersoep

 

Maïs koriandersoep

Recept categorie Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 10 gr ongezouten boter
  • 1 theelepel saffloer olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 gehakte groene paprika zaad en zaadlijsten verwijderd
  • 1 rode paprika idem
  • 1 fijngehakte groene Spaanse peper
  • 1 tomaat
  • 350 gr diepvries maïs
  • 1 liter ongezouten kippenbouillon
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels gehakt koriander blad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verhit de boter en de olie in een grote steelpan op een matig vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en komijn toe en fruit het geheel onder regelmatig roeren ± 5 minuten tot de ui glazig is.

  3. Roer er dan de paprika en de Spaanse peper door en laat de paprika in ± 2 minuten een beetje gaar worden.

  4. Voeg de tomaat, de maïs, de bouillon en het zout toe, zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes sudderen.

  5. Roer er vlak voor het opdienen de koriander door.