Maïs koriandersoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maïs koriandersoep

 

Maïs koriandersoep

Print
Categorie: Soepen
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 10 gr ongezouten boter
  • 1 theelepel saffloer olie
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 gehakte groene paprika zaad en zaadlijsten verwijderd
  • 1 rode paprika idem
  • 1 fijngehakte groene Spaanse peper
  • 1 tomaat
  • 350 gr diepvries maïs
  • 1 liter ongezouten kippenbouillon
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels gehakt koriander blad

Bereidingswijze

  • Verhit de boter en de olie in een grote steelpan op een matig vuur.
  • Voeg de ui, knoflook en komijn toe en fruit het geheel onder regelmatig roeren ± 5 minuten tot de ui glazig is.
  • Roer er dan de paprika en de Spaanse peper door en laat de paprika in ± 2 minuten een beetje gaar worden.
  • Voeg de tomaat, de maïs, de bouillon en het zout toe, zet het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Roer er vlak voor het opdienen de koriander door.