Maïsbrood-clubsandwich met limoenricotta en aardbeien

      Geen reacties op Maïsbrood-clubsandwich met limoenricotta en aardbeien

 

Maïsbrood-clubsandwich met limoenricotta en aardbeien

Recept categorie Brood, Lunch, Ontbijt
Totaal tijd 10 minuten
Porties 4
Calorieën 227 kcal
Auteur brood.net

Wat gaat er in?

  • 6 sneetjes maïsbrood
  • 1 limoen
  • 125 g ricotta
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 kleine peer
  • 125 g aardbeien
  • blaadjes verse munt

Hoe maak ik het klaar?

  1. Rooster de sneetjes maïsbrood in de broodrooster goudbruin.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf.
  3. Pers de limoen uit.
  4. Roer de ricotta in een kom los met 1 eetlepel limoensap, basterdsuiker en de geraspte limoenschil.
  5. Schil de peer, snijd hem in dunne schijfjes en besprenkel deze met limoensap.
  6. Snijd de aardbeien in vieren.
  7. Laat de schijfjes peer en aardbeien op keukenpapier uitlekken.
  8. Bestrijk de sneetjes brood royaal met limoenricotta.
  9. Verdeel de peer, aardbeien en munt over vier sneetjes.
  10. Leg steeds 2 sneetjes met fruit op elkaar en dek de stapeltjes af met de laatste sneetjes met de limoenricotta naar beneden.
  11. Snijd de clubsandwiches diagonaal in vieren.
  12. Steek in elk stapeltje een satéstokje en verdeel ze over vier borden.
Voedingsfeiten
Maïsbrood-clubsandwich met limoenricotta en aardbeien
Hoeveelheid per portie
Calorieën 227 Calorieën van vet 60
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 6.7g 10%
Verzadigd vet 0.3g 2%
Totaal koolhydraten 33g 11%
Voedingsvezels 4.1g 16%
Eiwit 8g 16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.