Maïskip in pittige tomatensaus

      Reacties uitgeschakeld voor Maïskip in pittige tomatensaus

 

Maïskip in pittige tomatensaus

Recept categorie Gerecht met Kip, Pasta
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 pak tarly (voorgekookte tarwe, 250 g)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 schaal maïskipfilet (ca. 350 g)
  • 50 gram boter
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 500 gram sperziebonen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing. 

  2. Uien en knoflook pellen en snipperen. 

  3. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en fijnsnijden. 

  4. Kip in 4 stukken verdelen en met zout en peper bestrooien. 

  5. In braadpan boter verhitten. 

  6. Kip rondom bruinbakken. 

  7. Ui, knoflook en peper toevoegen en 3 minuten meebakken. 

  8. Tomatenblokjes toevoegen en kip afgedekt 10 minuten stoven. 

  9. Met zout en peper pittig op smaak brengen. 

  10. Intussen sperziebonen schoonmaken en in 8 minuten beetgaar koken. 

  11. Kip met saus, sperziebonen en tarly serveren.

Wijnadvies: Trio white Concha y Toro