Maïskolf met pittige kruidenboter

      Reacties uitgeschakeld voor Maïskolf met pittige kruidenboter

Maïskolf met pittige kruidenboter


Recept categorie Gerecht met groenten
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 100 gram zachte gezouten boter
  • 2 eetlepels koriander geknipt
  • tabasco
  • 4 suikermaiskolven
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Roer de boter met de koriander en tabasco naar smaak door elkaar, doe de boter in een schaaltje en zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Maak de maïskolven schoon, trek de buitenste bladeren en de draden eraf.

  3. Kook ze in ruim kokend water met zout in ± 20 minuten gaar (hoe verser de maïs hoe sneller gaar).

  4. Schep de maïs met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.

  5. Serveer de maïs met de boter.

  6. Lekker met gebakken aardappelen of een salade en een hamburger.