Maïssoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maïssoep

Maïssoep

Print
Categorie: Soepen
Keyword: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 1/2 literblik maïskorrels
  • 1 kleine rode paprika
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 1 theelepel kerrie
  • 5 dl bouillon + het maïskorrelvocht
  • 1/2 dl koffieroom
  • 4 eetlepel geraspte kaas
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Laat de maïskorrels uitlekken, bewaar het vocht.
  • Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem klein.
  • Smoor de kerrie en de paprika 3 minuten in de boter, voeg al roerend de bloem toe en schenk er de bouillon en het maïskorrelvocht in gedeelten bij.
  • Voeg de maïskorrels toe en laat de soep ± 10 minuten doorkoken.
  • Klop er vlak voor het serveren de room door en breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Neem in plaats van een rode paprika een groene; dat maakt de soep wat scherper.
Vervang de bouillon deels door melk; gebruik dan geen room.