Maïssoep

      Reacties uitgeschakeld voor Maïssoep

Maïssoep

Recept categorie Soepen
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1/2 literblik maïskorrels
  • 1 kleine rode paprika
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 1 theelepel kerrie
  • 5 dl bouillon + het maïskorrelvocht
  • 1/2 dl koffieroom
  • 4 eetlepel geraspte kaas
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat de maïskorrels uitlekken, bewaar het vocht.
  2. Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem klein.
  3. Smoor de kerrie en de paprika 3 minuten in de boter, voeg al roerend de bloem toe en schenk er de bouillon en het maïskorrelvocht in gedeelten bij.

  4. Voeg de maïskorrels toe en laat de soep ± 10 minuten doorkoken.
  5. Klop er vlak voor het serveren de room door en breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Neem in plaats van een rode paprika een groene; dat maakt de soep wat scherper.
Vervang de bouillon deels door melk; gebruik dan geen room.