Mango-chutney 2

      Geen reacties op Mango-chutney 2

Mango-chutney 2

Print
Categorie: Bijgerecht, Gerecht met fruit
porties: 2 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 mango
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  • Pel de ui en snipper hem fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak de ui op een laag vuur in ca. 10 minuten glazig.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  • Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.
  • Voeg mango, komkommer, rozijnen, basterdsuiker en citroensap toe aan de ui.
  • Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.
  • Voeg de munt toe aan het uimengsel.
  • Voeg ½ liter water toe
  • Laat de chutney op een laag vuur ca. 1 uur koken tot ca. 2 dl vocht verdampt is.
  • Roer de chutney af en toe door.
  • Kook 2 jampotjes uit met sodawater en spoel ze om met heet water.
  • Vul de potjes met de chutney en sluit ze af met het dekseltje.
  • Tip: lekker bij een Oosterse rijsttafel