Mango-chutney 2

      Geen reacties op Mango-chutney 2

Mango-chutney 2

Recept categorie Bijgerecht, Gerecht met fruit
Porties 2 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 mango
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels citroensap

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel de ui en snipper hem fijn.

  2. Verhit de olie in een koekenpan.

  3. Bak de ui op een laag vuur in ca. 10 minuten glazig.

  4. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  5. Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.

  6. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in blokjes.

  7. Voeg mango, komkommer, rozijnen, basterdsuiker en citroensap toe aan de ui.

  8. Was de munt en snijd de blaadjes in reepjes.

  9. Voeg de munt toe aan het uimengsel.

  10. Voeg ½ liter water toe

  11. Laat de chutney op een laag vuur ca. 1 uur koken tot ca. 2 dl vocht verdampt is.

  12. Roer de chutney af en toe door.

  13. Kook 2 jampotjes uit met sodawater en spoel ze om met heet water.

  14. Vul de potjes met de chutney en sluit ze af met het dekseltje.

  15. Tip: lekker bij een Oosterse rijsttafel