Mango sorbetijs

      Geen reacties op Mango sorbetijs
Mango sorbetijs

Mango sorbetijs

Recept printen Pin
Recept categorie: IJs/ met fruit
Porties: 8 personen
Van wie is dit recept: Miele.nl

Wat gaat er in:

  • 5 dl mango vruchtenpuree (zelf gemaakt of diepvries)
  • 3 dl suiker

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de suikersiroop (verhouding 1 op 1 met water en suiker). Voeg er eventueel nog wat extra smaakstoffen aan toe.
  • Breng dit aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
  • Vul de vruchtenpuree aan met de suikersiroop tot ongeveer 10 à 11 Baumé. Dit is gemakkelijk te meten met een Baumé-weger.
  • Controleer de massa op smaak en draai het vervolgens in de ijsmachine. De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid en de machine, maar houdt hierbij +/- 45 minuten aan. Let erop dat het ijs goed dik is. Het ijs is het lekkerst als het vers gedraaid is.

Tips / Opmerking

Hoe hoger het suikergehalte, hoe dieper het gevroren zal moeten worden. Een hoog suikergehalte is moeilijker te bevriezen.