Mango sorbetijs

      Geen reacties op Mango sorbetijs

Mango sorbetijs

Recept categorie Gerecht met fruit, IJs
Porties 8 personen
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 5 dl mango vruchtenpuree zelf gemaakt of diepvries
  • 3 dl suikerwater

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak de suikersiroop (verhouding 1 op 1 met water en suiker). Voeg er eventueel nog wat extra smaakstoffen aan toe.
  2. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens afkoelen.
  3. Vul de vruchtenpuree aan met de suikersiroop tot ongeveer 10 à 11 Baumé. Dit is gemakkelijk te meten met een Baumé-weger.
  4. Controleer de massa op smaak en draai het vervolgens in de ijsmachine. De tijd is afhankelijk van de hoeveelheid en de machine, maar houdt hierbij +/- 45 minuten aan. Let erop dat het ijs goed dik is. Het ijs is het lekkerst als het vers gedraaid is.

Tips / Opmerkingen

Hoe hoger het suikergehalte, hoe dieper het gevroren zal moeten worden. Een hoog suikergehalte is moeilijker te bevriezen.