Mangosoep met kippenvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Mangosoep met kippenvlees

Mangosoep met kippenvlees

Recept categorie Gerecht met Kip, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 40 gr boter
  • 80 gr langkorrelige rijst
  • 1 eetlepel kerrie
  • 30 gr verse gember
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 mespuntje kruidnagelpoeder
  • 1 mespuntje geraspte nootmuskaat
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout
  • 600 gr rijpe mango
  • 200 grgekookte kipfilet in stukjes

Hoe maak ik het klaar?

  1. Smelt de boter in een pan, voeg de rijst, de kerrie en de ragfijn gesneden gember toe en fruit ze zachtjes een paar minuten mee.

  2. Doe de bouillon in de pan, leg het deksel erop en laat de rijst beetgaar worden.
  3. Breng de soep op smaak met het kruidnagelpoeder, de nootmuskaat, de cayennepeper en zout.

  4. Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes en doe 2/3 daarvan in de soep.
  5. Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes koken en roer dan flink met een garde in de soep om de mango fijn te maken.

  6. Doe voor het serveren de rest