Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein

      Geen reacties op Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein

Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Porties 4
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

Voor de ballen:

  • 30 gram zachte boter
  • 50 gram suiker
  • 250 gram kwark 20% vet: een nacht in een met een theedoek beklede fijne zeef uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 130 gram geroosterd brood gemalen
  • 80 gram marsepein
  • 40 gram gemalen pistachenoten
  • 40 gram nougat

Voor de soep:

  • 400 gram mangovruchtvlees
  • 100 gram suiker
  • 1 vanillestokje het Merg er van
  • 200 ml passievruchtensap
  • 20 ml kokoslikeur

Voor de garnering:

  • 80 gram boter
  • 2 eetlepels suiker

Hoe maak ik het klaar?

  1. Klop de boter met de suiker schuimig. Druk nog wat vocht uit de kwark en roer de kwark door de boter. Klop het ei met de eidooier los en roer het met gemalen, geroosterde brood door de kwark. Laat het mengsel 15 minuten rusten.
  2. Kneed de pistachenoten door de marsepein. Snijd de nougat in kleine stukjes en meng door de marsepein. Vorm er 12 balletjes van ter grootte van een hazelnoot.
  3. Vorm uit het kwarkmengsel 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk de marsepeinballetjes erin. Leg de kwarkballen in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
  4. Stand: Stomen
  5. Temperatuur: 90°C
  6. Duur: 10 minuten
  7. Of breng water in een pan op de kookplaat aan de kook. Kook de ballen gedurende ca. 10 minuten op laag vermogen gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  8. Pureer ondertussen de mango met 100 gram suiker, vanillemerg, passievruchtensap en kokoslikeur met de staafmixer. Naar smaak kunt u meer passievruchtensap toevoegen.
  9. Voor de garnering smelt u de boter met de suiker in een pan. Voeg de kruimels toe en laat ze licht bruinen. Rol de kwarkballen erdoor.
  10. Schenk de mangosoep in diepe borden en leg de balletjes erin.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geschaafde chocolade.