Mangotaartje met mascarpone en chocolade

      Geen reacties op Mangotaartje met mascarpone en chocolade

 

Mangotaartje met mascarpone en chocolade

Recept categorie Nagerecht, Taart
Porties 4
Calorieën 371 kcal
Auteur Miele.nl

Wat gaat er in?

  • 2 plakken roomboterbladerdeeg
  • 2 rijpe mango's
  • 125 gram mascarpone
  • 20 gram suiker
  • 2 eetlepels lemoncello
  • Zwarte peper
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel muntblaadjes gehakt
  • eventueel wat grof geschaafde chocolade

Hoe maak ik het klaar?

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakken in 2 rechthoeken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verwarm de oven of de combi-stoomoven voor op Hetelucht Plus 180 ºC.
  3. Hak de rozemarijnnaaldjes ragfijn en meng ze met de suiker. Bestrijk het bladerdeeg aan één kant licht met water en strooi er het rozemarijnmengsel over. Schuif in de oven.
  4. Stand: Hetelucht Plus 180 ºC, gedurende ca. 10 minuten
  5. Laat het bladerdeeg afkoelen. Snijd met een kartelmes voorzichtig de bodems los van de deksels.
  6. Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Meng de mango met de munt.
  7. Roer de lemoncello met een klein beetje peper door de mascarpone. Zorg ervoor dat het niet te dun wordt.

Serveren:

  1. Zet een toefje mascarpone in het midden van de dessertborden en leg de bladerdeegbodems er bovenop.
  2. Verdeel op elke bladerdeegbodem 2 eetlepels mascarpone.
  3. Rangschik de mango speels op de mascarpone en zet de bladerdeegdeksels er schuin op. Garneer eventueel met geschaafde chocolade.
Voedingsfeiten
Mangotaartje met mascarpone en chocolade
Hoeveelheid per portie
Calorieën 371 Calorieën van vet 189
% Dagelijkse waarde*
Totaal vet 21g 32%
Totaal koolhydraten 35g 12%
Voedingsvezels 2g 8%
Eiwit 8g 16%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.