Manhattan Clam Chowder

      Geen reacties op Manhattan Clam Chowder

 

Manhattan Clam Chowder
Print

Manhattan Clam Chowder

Amerikaanse mosselsoep
Categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken Americaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 2 liter water
  • 4 uien
  • 300 gr bleekselderie
  • 1 kg tomaten
  • 250 gr wortelen
  • 350 gr spek
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 groot laurierblad
  • zout
  • peper
  • 250 gr aardappelen

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de mosselen in het kokende, licht gezouten water. Laat ze circa 10
  • minuten koken tot de schelpen open staan. Giet het kooknat af en bewaar
  • het. Laat de mosselen afkoelen.
  • Schil ondertussen de uien en hak ze fijn. Maak de bleekselderie en de
  • wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Blancheer de tomaten, ontvel
  • ze en snijd ze in vieren. Snijd het spek in blokjes.
  • Fruit het spek en de uien in een pan, voeg de andere groente toe en
  • stoof alles zachtjes.
  • Blus met het kooknat en breng het gerecht met de tijm, het laurierblad,
  • zout en peper op smaak.
  • Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe en laat alles 1
  • uur zachtjes koken.
  • Voeg de mosselen toe en laat de soep nog eens kort opkoken.
  • Roer de peterselie onder.