Manhattan Clam Chowder

      Geen reacties op Manhattan Clam Chowder

 

Manhattan Clam Chowder

Amerikaanse mosselsoep

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Keuken: Americaanse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1.5 kg verse mosselen
  • 2 liter water
  • 4 uien
  • 300 gr bleekselderie
  • 1 kg tomaten
  • 250 gr wortelen
  • 350 gr spek
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 1 groot laurierblad
  • zout
  • peper
  • 250 gr aardappelen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de mosselen in het kokende, licht gezouten water. Laat ze circa 10
  2. minuten koken tot de schelpen open staan. Giet het kooknat af en bewaar
  3. het. Laat de mosselen afkoelen.
  4. Schil ondertussen de uien en hak ze fijn. Maak de bleekselderie en de
  5. wortelen schoon en snijd ze in schijfjes. Blancheer de tomaten, ontvel
  6. ze en snijd ze in vieren. Snijd het spek in blokjes.
  7. Fruit het spek en de uien in een pan, voeg de andere groente toe en
  8. stoof alles zachtjes.
  9. Blus met het kooknat en breng het gerecht met de tijm, het laurierblad,
  10. zout en peper op smaak.
  11. Voeg de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen toe en laat alles 1
  12. uur zachtjes koken.
  13. Voeg de mosselen toe en laat de soep nog eens kort opkoken.
  14. Roer de peterselie onder.