Maple syrup kipfilet

      Reacties uitgeschakeld voor Maple syrup kipfilet

Maple syrup kipfilet

Recept categorie Gerecht met Kip
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 4 enkele kipfilets
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de maple syrup, de azijn, de mosterd en de tijm in een schaaltje dat net groot genoeg is voor de filets.
  2. Leg de kipfilets tussen 2 vellen vetvrij papier en sla ze plat tot 1 cm dik.
  3. Besmeer de filets met olie en bestrooi ze met peper en zout.
  4. Haal de filets aan beide zijden door de marinade en laat ze daarin 1 uur marineren; keer ze af en toe om.
  5. Leg de filets naast elkaar op een rooster en zet dat onder de voorverwarmde grill.
  6. Grilleer ze 6-8 minuten, draai de filets halverwege om.