Marokkaanse salade van gekookte aubergine

      Reacties uitgeschakeld voor Marokkaanse salade van gekookte aubergine

 

Marokkaanse salade van gekookte aubergine

Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 500 gr aubergine
  • 1 eetlepel olie
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels water

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de aubergine, verwijder de kelk en het steeltje en snijd de vrucht in de lengterichting in vieren.
  • Snijd elk kwart weer in stukken van 3 cm.
  • Doe de aubergine met de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het zout en het water in een pan.
  • Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en kook de aubergine in 15 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en schep de aubergine over in een schaal of slabak.
  • Doe er dan de olie en het citroensap of de azijn bij en meng alles goed.
  • Zet de salade 1 uur in de koelkast weg.