Marokkaanse spinaziestamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Marokkaanse spinaziestamppot

 

Print

Marokkaanse spinaziestamppot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keuken Marokkaanse keuken
Keyword Vegetarisch
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • 800 gr wilde spinazie
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 dl groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • zwarte peper en zout uit de molen

Hoe maak ik het klaar:

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
  • Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • Snijd de munt en de koriander fijn.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
  • Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.