Marokkaanse spinaziestamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Marokkaanse spinaziestamppot

 

Marokkaanse spinaziestamppot

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met kaas, Stamppot
Keuken: Marokkaanse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 1/2 kg kruimige aardappelen
  • 800 gr wilde spinazie
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 dl groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • zwarte peper en zout uit de molen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  2. Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
  3. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  4. Snijd de munt en de koriander fijn.
  5. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.

  6. Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.

Tips / Opmerkingen

Variatietips:

  • Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
  • Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.