Marsepeinlollies

      Reacties uitgeschakeld voor Marsepeinlollies

 

Marsepeinlollies


Recept categorie Hapjes
Porties 20 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 3 zakjes gepelde amandelen (à 55 gram)
  • 150 gram poedersuiker (strooibus)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½-1 cup gepasteuriseerd vloeibaar eigeel (doos à 6 cups)
  • 200 gram pure chocolade

Hoe maak ik het klaar?

  1. Doe de amandelen in de mengkom van de keukenmachine en laat de machine malen totdat de amandelen fijn poeder zijn geworden.

  2. Strooi de poedersuiker en cacao bij het amandelpoeder en laat de machine nog even draaien.

  3. Schenk druppel voor druppel het eigeel uit het cupje in de vultuit van de keukenmachine.

  4. Druk na elke druppel op de knop om de machine heel even te laten draaien.

  5. Stop met het druppelen wanneer het amandelmengsel aan elkaar begint te plakken.

  6. Maak de mengkom van de keukenmachine los.

  7. Schraap de amandelmassa eruit en leg hem op een grote snijplank of in een kom.

  8. Kneed de massa goed door.

  9. Voeg eventueel wat poedersuiker toe als de marsepein te klef en plakkerig is.

  10. Draai er tussen je handen 20 balletjes van, zo groot als een flinke knikker.

  11. Breng in een grote pan een laag water aan de kook.

  12. Zet het vuur dan laag, zodat het water niet meer borrelt.

  13. Hang nu een kleinere pan in de pan.

  14. De bodems mogen elkaar niet raken.

  15. Breek de reep chocolade in kleine stukjes.

  16. Of sla met een deegroller op de nog verpakte chocoladereep: nu kun je de chocolade er zó in stukjes uitschudden.

  17. Doe de chocoladestukjes in de kleine pan en roer steeds, tot alle chocolade is gesmolten.

  18. Steek de balletjes marsepein aan satéstokjes en doop ze snel in de gesmolten chocolade.

  19. Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepein.

  20. Zet de satéstokjes schuin in een wijd glas, zodat de balletjes elkaar niet raken.

  21. Zet het glas minstens een kwartier in de koelkast.

  22. Zo kan de chocolade hard worden zonder dat de lollies aan elkaar vastplakken.

De eieren in dit recept kunnen niet worden vervangen door gewone eieren, vanwege het risico op salmonellabesmetting in gerechten waarbij eieren niet of onvoldoende worden verhit.

Tips / Opmerkingen

Lust je geen pure chocolade? Geen probleem! Doop de marsepeinlollies dan in gesmolten melkchocolade. Of in witte chocolade, net wat je het lekkerst vindt. Je kunt de lollies ook nog snel in kleurige balletjes dippen (flesje musket gemengd). Zodra de chocolade hard is, kun je de marsepeinlollies leuk verpakken in glimmend pakpapier of doorzichtig cellofaan. Als je ze niet meteen opeet, kun je de lollies nog wel een week bewaren in de koelkast. Maar dan mag er geen vocht bijkomen, dus leg ze in een plastic doosje met een deksel.