Mascarpone kaas taart voor de Kerst

      Reacties uitgeschakeld voor Mascarpone kaas taart voor de Kerst

Mascarpone kaas taart voor de Kerst

Recept categorie Taart
Keuken: Italiaanse keuken
Extra info Kerst
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 gram speculaasjes
  • 100 gram boter
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 500 gram mascarpone (kuipje)
  • 250 gram magere kwark
  • 2 zakjes Caribbean Coffee poeder (Nescafé)
  • 2 eetlepels rum
  • ¼ slagroom
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels pure chocoladevlokken
  • slagroom om mee te garneren

Hoe maak ik het klaar?

  1. De koekjes in een plastic zakje doen en verkruimelen met behulp van een deegroller.

  2. De boter smelten, door de kruimels roeren en het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm van 20 cm doorsnede uitstrijken.

  3. Laten opstijven.

  4. Voor de vulling de gelatine in ruim koud water weken tot deze zacht is.

  5. De mascarpone en de kwark door elkaar roeren en het koffiepoeder erdoor kloppen.

  6. De gelatineblaadjes uitknijpen en van het vuur af oplossen in de verhitte rum.

  7. Dit mengseltje straalsgewijs bij de koffiecrème roeren en onder af en toe roeren een beetje laten opstijven.

  8. De slagroom stijfkloppen en samen met de suiker toevoegen.

  9. De massa over de bodem van de springvorm verdelen, gladstrijken en minstens 2 uur koel wegzetten.

  10. De bovenkant van de taart versieren met toefjes slagroom en de iets verpulverde chocoladevlokken.