Mayiritsa

      Reacties uitgeschakeld voor Mayiritsa

Mayiritsa

Griekse paassoep
Recept printen
Recept categorie: Soepen
Land van herkomst: Griekenland
Dieët / Speciale gelegenheid: Pasen
Porties: 6
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 3 eetlepels boter
  • 500 gr mager lamsvlees in blokjes van ± 1 1/2 cm
  • 1 bosje fijngehakte worteltjes
  • 1 bosje fijngehakt dillegroen (of 1 eetlepel gedroogde dille)
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel munt (of 1/2 theelepel gedroogde munt)
  • 1 1/2 liter water
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 6 eetlepels rijst
  • 3 ei
  • citroensap

Hoe maak ik het klaar:

  • Verhit de boter in een grote soeppot.
  • Doe het lamsvlees, de peterselie, dille, munt en de worteltjes in de pan en sauteer 3 minuten.
  • Voeg het water, zout en peper toe, breng het aan de kook en draai het vuur lager.
  • Doe een deksel op de pan en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
  • Voeg dan de rijst toe en laat nog 15 minuten koken.
  • Klop de eieren en voeg het citroensap langzaam toe onder voortdurend kloppen.
  • Roer een paar eetlepels soep door het eimengsel en giet het geheel weer in de soep.
  • Laat het nu niet koken, anders schiften de eieren.
  • Haal de soep van het vuur en serveer direkt