Mediterraan stoofvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Mediterraan stoofvlees

Mediterraan stoofvlees


Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken: Mediterraanse keuken
Porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 500 gram magere runderlapjes in grove stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • ¼ runderbouillonblokje verkruimeld
  • 75 ml rode wijn
  • 4 sjalotten in ringen
  • 1 courgette in plakjes
  • 4 tomaten in parten
  • 2 eetlepels groene pesto

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C. 

  2. Runderlappen met peper bestrooien. 

  3. In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen. 

  4. Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 minuten bruinbakken. 

  5. Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen. 

  6. Wijn langs rand van schaal erbij schenken. 

  7. Vlees afgedekt nog ca. 1½ uur in midden van oven gaarstoven. 

  8. Oventemperatuur verhogen naar 200 °C. 

  9. Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 minuten in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn. 

  10. Halverwege geheel omscheppen. 

  11. Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).

  12. Wijnadvies: Château Tapie Coteaux du Languedoc