Mediterraan stoofvlees

      Reacties uitgeschakeld voor Mediterraan stoofvlees
Print

Mediterraan stoofvlees

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Keuken Mediterraanse keuken
porties 4 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 500 gram magere runderlapjes in grove stukken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • ¼ runderbouillonblokje verkruimeld
  • 75 ml rode wijn
  • 4 sjalotten in ringen
  • 1 courgette in plakjes
  • 4 tomaten in parten
  • 2 eetlepels groene pesto

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 175 °C. 
  • Runderlappen met peper bestrooien. 
  • In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen. 
  • Schaal afdekken en vlees in midden van oven in ca. 45 minuten bruinbakken. 
  • Ovenschaal voorzichtig uit oven nemen en vlees met knoflook, kruiden, bouillontablet en zout op smaak brengen. 
  • Wijn langs rand van schaal erbij schenken. 
  • Vlees afgedekt nog ca. 1½ uur in midden van oven gaarstoven. 
  • Oventemperatuur verhogen naar 200 °C. 
  • Sjalot, courgette, tomaat en pesto door runderlappen scheppen en schotel onafgedekt nog ca. 30 minuten in midden van oven bakken, tot groenten gaar zijn. 
  • Halverwege geheel omscheppen. 
  • Lekker met pasta, rucolasla en grana padano (kaas).
  • Wijnadvies: Château Tapie Coteaux du Languedoc