Mediterrane boerenkoolstamppot

      Reacties uitgeschakeld voor Mediterrane boerenkoolstamppot
Print

Mediterrane boerenkoolstamppot

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
Keuken Mediterraanse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 1/2 kg aardappelen Eigenheimers of Irene
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr boerenkool gesneden
  • 175 gr salami in dikke plakken
  • 1 mozzarella kaasje
  • 50 gr zwarte olijven zonder pit
  • zout peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 dl hete melk
  • 3 eetlepels pijnboompitten

Hoe maak ik het klaar:

  • Snijd de geschilde aardappelen in stukken.
  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Was de boerenkool.
  • Snijd de salami in dobbelsteentjes.
  • Snijd het mozzarellakaasje in plakken.
  • Snijd de olijven in vieren.
  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de boerenkool toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
  • Schenk ± 1 1/2 dl heet water in de pan en voeg naar smaak zout toe.
  • Kook de boerenkool op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn.
  • Schep de salami erdoor en doe de stamppot over in een ovenschaal.
  • Verdeel er de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten over en laat de kaas onder de hete grill in ± 5 minuten smelten en de pijnboompitten lichtbruin kleuren.