Mediterrane gehaktschotel

      Reacties uitgeschakeld voor Mediterrane gehaktschotel

Mediterrane gehaktschotel

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
Keuken: Mediterraanse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui en de tenen knoflook.
  • Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui en de knoflook even aan.
  • Voeg het gehakt toe en bak het al roerend rul.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, de tomatenpuree en de bouillon toe en laat het geheel ± 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schil intussen de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Was de courgette en de tomaten en snijd ze in plakjes.
  • Vet een ovenschaal in en leg 1/3 deel van de aardappelplakjes dakpansgewijs op de bodem.
  • Verdeel de helft van het gehakt hierover en leg er de helft van de courgette en tomaat op.
  • Strooi er zout en peper over.
  • Herhaal deze volgorde en dek de schotel af met aardappelplakjes.
  • Klop de eieren los met de yoghurt, de rest van de olie, zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schenk het eimengsel over de schotel, strooi de kaas erover en bak de gehaktschotel in de oven in ± 45-60 minuten gaar.
  • Dek de schotel, als hij te bruin wordt, met aluminiumfolie af.
  • Lekker met een gemengde groene salade.