Mediterrane polentafrittata

      Geen reacties op Mediterrane polentafrittata

 

Print

Mediterrane polentafrittata

Categorie Gerecht met groenten
Keuken Italiaanse keuken
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

polenta:

  • 1 liter water of bouillon
  • 150 gr maïsmeel
  • 2 eetlepels boter zachte
  • zout
  • peper

Frittata

  • 50 gr Parmezaan versgeraspte
  • 4 artisjokharten gemarineerde fijngehakte
  • 100 gr zongedroogde tomaten gehakte
  • 50 gr olijven ontpitte en gehakt
  • 1 eetlepel verse oregano

Hoe maak ik het klaar:

Polenta:

  • Breng 1 liter water of bouillon aan de kook, zet het vuur laag, klop er langzaam 150 gr maïsmeel door en blijf 5 minuten kloppen. Vervang de garde door een houten lepel en roer tot de lepel blijft staan en de polenta van de pan loslaat. Roer er 2 eetlepels zachte boter door en breng op smaak met zout en peper.

Frittata:

  •  Schep het polentamengsel in een kom. Voeg 50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas, 4 gemarineerde fijngehakte artisjokharten, 100 gr gehakte zongedroogde tomaten, 50 gr ontpitte en gehakte olijven en 1 eetlepel verse oregano toe. Schep het mengsel in een licht ingevette springvorm van 30 cm, verdeel het gelijkmatig over de bodem, druk het met de achterkant van een lepel glad en laat het afkoelen. Haal de frittata uit de vorm, bestrijk hem licht met olie en rooster hem onder de voorverwarmde grill knapperig en goudbruin. Snijd hem in punten en serveer die warm of op kamertemperatuur.