Melitzanosalata 2

      Reacties uitgeschakeld voor Melitzanosalata 2

Melitzanosalata 2

aubergine salade

Recept categorie Salades
Keuken: Griekse keuken
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg aubergines
  • 1 kopje olijfolie
  • 1/2 kopje fijngehakte peterselie
  • het sap van 1 grote citroen
  • 1 kleine ui
  • zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Prik de aubergines met een vork in en bak ze 45 minuten in de oven tot ze zacht worden en de schil roostert.
  2. Haal de schil eraf en pureer de aubergines met het citroensap en wat zout.
  3. Voeg de ui, de peterselie en al roerend beetje bij beetje de olijfolie aan deze pasta toe.
  4. Garneer de salade met olijven en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
  5. Serveer de salade goed koud.

Tips / Opmerkingen

Variatie:

Vervang de citroen door 2-3 eetlepels azijn en voeg bij de ingrediënten 2 gesnipperde teentjes knoflook.