Melitzanosalata

      Reacties uitgeschakeld voor Melitzanosalata

Melitzanosalata

auberginesalade
Recept printen
Recept categorie: Salades
Land van herkomst: Griekenland
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

Hoe maak ik het klaar:

  • Doe de aubergines in een matig hete oven en haal ze eruit de schil zacht en rimpelig is.
  • Pel ze en verwijderk de zaden zoveel mogelij.
  • Roer de aubergines met een mixer of blender tot moes en voeg enkele druppels citroensap toe om verkleuring te voorkomen.
  • Stamp de ui zacht met een vijzel, voeg wat zout toe en doe er de auberginepulp bij.
  • Doe er de geschilde en ontpitte tomaten bij en roer goed.
  • Voeg de oregano, naar smaak zout en peper, olijfolie en citroensap toe en meng alles tot een smeuïg geheel.
  • Voeg op het laatst nog de wijnazijn toe en laat de salade goed koelen.
  • Garneer met dungesneden komkommer en groene paprika.