Meloen met Turks fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Meloen met Turks fruit

 

Meloen met Turks fruit

2 kleine Cavaillons 2 dl room 2 eetlepels bloemsuiker 150 gr Turks fruit (zie tip) 4 braambessen, of frambozen
Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht
Keuken: Turkse keuken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 2 kleine Cavaillons
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 150 gr Turks fruit zie tip
  • 4 braambessen of frambozen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Halveer de meloenen in de breedte, ontpit hem, steek met een Parijs uitsteeklepeltje
  2. zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees en laat de meloenballetjes even uitlekken.

  3. Klop de room samen met 1 eetlepel bloemsuiker stijf.
  4. Snijd het Turks fruit in stukjes, meng dit door de meloenballetjes en vul de meloenen hiermee op.

  5. Versier met een toefje slagroom, plaats in het midden een braambes en bestuif met bloemsuiker.

  6. Geef er de rest van de slagroom apart bij.

Tips / Opmerkingen

Turks fruit of lokum vindt u in Turkse en Marokkaanse speciaalzaken.