Meloen met Turks fruit

      Reacties uitgeschakeld voor Meloen met Turks fruit

 

Meloen met Turks fruit

2 kleine Cavaillons 2 dl room 2 eetlepels bloemsuiker 150 gr Turks fruit (zie tip) 4 braambessen, of frambozen
Recept printen
Recept categorie: met fruit/ Nagerecht
Land van herkomst: Turkije
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 2 kleine Cavaillons
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gr Turks fruit (zie tip)
  • 4 braambessen (of frambozen)

Hoe maak ik het klaar:

  • Halveer de meloenen in de breedte, ontpit hem, steek met een Parijs uitsteeklepeltje
  • zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees en laat de meloenballetjes even uitlekken.
  • Klop de room samen met 1 eetlepel bloemsuiker stijf.
  • Snijd het Turks fruit in stukjes, meng dit door de meloenballetjes en vul de meloenen hiermee op.
  • Versier met een toefje slagroom, plaats in het midden een braambes en bestuif met bloemsuiker.
  • Geef er de rest van de slagroom apart bij.

Tips / Opmerking

Turks fruit of lokum vindt u in Turkse en Marokkaanse speciaalzaken.