Meloensalade 2

      Geen reacties op Meloensalade 2

 

Meloensalade 2

Recept categorie Salades, Voorgerecht
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
  • 200 gram rauwe ham (bijv. Jambon d'Ardenne)
  • 4 eetlepels milde olijfolie
  • 1 á 2 eetlepels citroensap
  • vergemalen peper
  • 1 zakje verse basilicum (15 gram) grofgescheurd
  • 2 bakjes bramen (a 200 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). 

  2. Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. 

  3. Ham in stukken scheuren. 

  4. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. 

  5. Meloen en ham erdoor mengen. 

  6. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen.

  7. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. 

  8. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.

  9. Wijnadvies: Etchart Cafayate Torrontés