Meloensalade in gembermarinade

      Geen reacties op Meloensalade in gembermarinade

 

Meloensalade in gembermarinade

Recept categorie Nagerecht, Salades
Keuken: Chinese keuken
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 2 cm gemberwortel
  • 1/2 limoen
  • 125 gram suiker
  • 1/2 galiameloen
  • 1/2 cantaloupemeloen
  • 1 stuk watermeloen

Hoe maak ik het klaar?

  1. Gember schillen en raspen. 

  2. Limoen uitpersen. 

  3. In pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. 

  4. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. 

  5. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen.

  6. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. 

  7. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. 

  8. Pitten met theelepel verwijderen. 

  9. Meloen in schaal scheppen. 

  10. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. 

  11. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.

  12. Tip: Dit frisse dessert kan ook met een bakje voorgesneden meloen worden gemaakt. 

  13. Wijnadvies: Conqueror White Port