Meloensalade in gembermarinade

      Geen reacties op Meloensalade in gembermarinade

 

Print

Meloensalade in gembermarinade

Categorie Nagerecht, Salades
Keuken Chinese keuken
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 2 cm gemberwortel
  • 1/2 limoen
  • 125 gram suiker
  • 1/2 galiameloen
  • 1/2 cantaloupemeloen
  • 1 stuk watermeloen

Hoe maak ik het klaar:

  • Gember schillen en raspen. 
  • Limoen uitpersen. 
  • In pan 2½ dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. 
  • Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. 
  • Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen.
  • Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. 
  • Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. 
  • Pitten met theelepel verwijderen. 
  • Meloen in schaal scheppen. 
  • Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. 
  • Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.
  • Tip: Dit frisse dessert kan ook met een bakje voorgesneden meloen worden gemaakt. 
  • Wijnadvies: Conqueror White Port