Meloensalade met stracciatella-ijs

      Geen reacties op Meloensalade met stracciatella-ijs

Vruchtvlees in dunne plakken snijden, schillen en over vier bordjes verdelen.

Meloensalade met stracciatella-ijs

Recept categorie Gerecht met fruit, Nagerecht, Salades
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 50 gram pistachenoten
  • 1 cantaloupemeloen
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 0,5 liter stracciatella-ijs.

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pistachenootjes pellen en in zeef onder heet stromend water afspoelen. 

  2. Nootjes tussen keukenpapier droogwrijven. 

  3. Nootjes grof hakken. 

  4. Meloen halveren en pitten verwijderen. 

  5. Vruchtvlees in dunne plakken snijden, schillen en over vier bordjes verdelen. 

  6. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. 

  7. Limoen uitpersen. 

  8. In kommetje limoenrasp met limoensap en honing tot dressing roeren. 

  9. Dressing over plakken meloen scheppen. 

  10. Met ijstang op elk bord 1 grote bol stracciatella-ijs scheppen. 

  11. Meloensalade met pistachenootjes garneren en direct serveren.