Mengpot

      Reacties uitgeschakeld voor Mengpot

 

Mengpot

stoofpot van kool, uien en wortelen

Recept categorie Gerecht met groenten, Stoofpot
Keuken: Nederlandse keuken, Recepten uit Brabant
Extra info Vegetarisch
Porties 4
Auteur Koos Manders

Wat gaat er in?

  • 1 kg savooienkool
  • kg aardappelen
  • 75 g gort
  • 2-3 uien
  • ½ liter water
  • zout
  • 40 g boter
  • 2 winterpenen

Hoe maak ik het klaar?

  1. De gewassen gort moet eerst 24 uur geweekt zijn in weinig water!
  2. Kool fijnsnijden, ook de dikke nerven gebruiken.
  3. Aardappelen flink afborstelen en in blokjes of partjes snijden.
  4. Uien schoonmaken, snipperen en in de boter lichtbruin fruiten.
  5. Gort ± 20 minuten voorkoken in weekwater plus zo veel water, totdat men ongeveer een halve liter heeft.
  6. Kool en wortelen toevoegen en alles te samen gaar koken, zo nodig nog wat water bijgieten.
  7. Voor het opdienen uien en geraspte peen toevoegen en de massa met een houten lepel door elkaar roeren.