Meringues met chocoladeijs

      Geen reacties op Meringues met chocoladeijs

 

Print

Meringues met chocoladeijs

Categorie IJs, Nagerecht
porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in:

  • 1/2 citroen
  • 5 eiwitten
  • zout
  • 125 gr fijne tafelsuiker
  • 125 gr poedersuiker
  • 1 theelepel ma‹zena
  • chocoladeijs

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar:

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 100°C.
  • Kom met citroen inwrijven.
  • Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, tafelsuiker beetje voor beetje toevoegen.
  • Kloppen tot stijve pieken ontstaan.
  • Poedersuiker en maizena erdoor spatelen.
  • Met 2 lepels grote bergen schuim op bakplaat leggen.
  • In midden van oven 2-3 uur laten drogen.
  • Laten afkoelen.

AFWERKEN:

  • Meringues aan onderkant iets uithollen en vullen met ijs.
  • Eventueel met cacaopoeder bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Idee: vervang chocoladeijs door noten-of vruchtenijs.