Meringues met chocoladeijs

      Geen reacties op Meringues met chocoladeijs

 

Meringues met chocoladeijs


Recept categorie IJs, Nagerecht
Porties 6
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1/2 citroen
  • 5 eiwitten
  • zout
  • 125 gr fijne tafelsuiker
  • 125 gr poedersuiker
  • 1 theelepel ma‹zena
  • chocoladeijs

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

BEREIDEN:

  1. Oven voorverwarmen op 100°C.
  2. Kom met citroen inwrijven.
  3. Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, tafelsuiker beetje voor beetje toevoegen.
  4. Kloppen tot stijve pieken ontstaan.
  5. Poedersuiker en maizena erdoor spatelen.
  6. Met 2 lepels grote bergen schuim op bakplaat leggen.
  7. In midden van oven 2-3 uur laten drogen.
  8. Laten afkoelen.

AFWERKEN:

  1. Meringues aan onderkant iets uithollen en vullen met ijs.
  2. Eventueel met cacaopoeder bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Idee: vervang chocoladeijs door noten-of vruchtenijs.