Meringues met chocoladeijs

      Geen reacties op Meringues met chocoladeijs

 

Meringues met chocoladeijs


Recept categorie IJs, Nagerecht
Porties 6 personen
Auteur Albert Heijn / Allerhande

Wat gaat er in?

  • 1/2 citroen
  • 5 eiwitten
  • zout
  • 125 gr fijne tafelsuiker
  • 125 gr poedersuiker
  • 1 theelepel maizena
  • chocoladeijs

extra nodig:

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 100 èC.
  2. Kom met citroen inwrijven.
  3. Eiwitten met snufje zout stijfkloppen, tafelsuiker beetje voor beetje
  4. toevoegen.
  5. Kloppen tot stijve pieken ontstaan.
  6. Poedersuiker en ma‹zena erdoor spatelen.
  7. Met 2 lepels grote bergen schuim op bakplaat leggen.
  8. In midden van oven 2-3 uur laten drogen.
  9. Laten afkoelen.

AFWERKEN:

  1. Meringues aan onderkant iets uithollen en vullen met ijs.
  2. Eventueel met cacaopoeder bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Idee:
Vervang chocoladeijs door noten-of vruchtenijs.