Met blauwaderkaas gevulde tomaten

      Geen reacties op Met blauwaderkaas gevulde tomaten

 

Print

Met blauwaderkaas gevulde tomaten

Categorie Gerecht met groenten, Voorgerecht
Keyword Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 8 tasty tom tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje rucola (sla, 30 gram)
  • 1 pakje Castello Blue (Blauwaderkaas, 150 gram)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC. 
  • Tomaten schoonmaken, kapje eraf snijden en met lepeltje uithollen (tomatenvocht wordt niet gebruikt). 
  • Binnenkant van tomaten bestrooien met zout en peper. 
  • Bosuitjes in ringetjes snijden. 
  • Helft van rucola fijnsnijden.
  • Blauwaderkaas met vork fijnprakken en met bosui en fijngesneden rucola mengen. 
  • Tomaten met blauwaderkaasmengsel vullen en met kapjes tomaat afdekken. 
  • Tomaten in ingevette ovenschaal zetten en ca. 8 minuten in oven bakken. 
  • Rest van rucola over vier borden verdelen en gebakken tomaatjes erop zetten.
  • Wijnadvies: Cave Beblenheim Pinot Blanc d’Alsace