Met blauwaderkaas gevulde tomaten

      Geen reacties op Met blauwaderkaas gevulde tomaten

 

Met blauwaderkaas gevulde tomaten

Recept categorie Gerecht met groenten, Voorgerecht
Extra info Vegetarisch
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 8 tasty tom tomaten
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje rucola (sla, 30 gram)
  • 1 pakje Castello Blue (Blauwaderkaas, 150 gram)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC. 

  2. Tomaten schoonmaken, kapje eraf snijden en met lepeltje uithollen (tomatenvocht wordt niet gebruikt). 

  3. Binnenkant van tomaten bestrooien met zout en peper. 

  4. Bosuitjes in ringetjes snijden. 

  5. Helft van rucola fijnsnijden.

  6. Blauwaderkaas met vork fijnprakken en met bosui en fijngesneden rucola mengen. 

  7. Tomaten met blauwaderkaasmengsel vullen en met kapjes tomaat afdekken. 

  8. Tomaten in ingevette ovenschaal zetten en ca. 8 minuten in oven bakken. 

  9. Rest van rucola over vier borden verdelen en gebakken tomaatjes erop zetten.

  10. Wijnadvies: Cave Beblenheim Pinot Blanc d’Alsace