Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

      Geen reacties op Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

 

Print

Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 1 bakje paddestoelenmelange (200 gram)
  • 8 struikjes witlof
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram casselerrib (vleeswaren)
  • 800 gram aardappelen (Lady Christl, zak a 3 kg), geschild
  • 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 zakjes)
  • 500 ml melk
  • 150 gram blauwaderkaas (bijv. roquefort)

Hoe maak ik het klaar:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C. 
  • Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. 
  • Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 minuten koken. 
  • In koekenpan sjalot in olie 2 minuten fruiten. 
  • Paddestoelen toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. 
  • Geheel op smaak brengen met zout en peper. 
  • Witlof in vergiet laten uitlekken. 
  • Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen. 
  • Paddestoelen erover scheppen. 
  • Aardappels in 20 minuten in weinig water met zout gaarkoken en afgieten. 
  • Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk. 
  • Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. 
  • Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken. 
  • Schotel in oven in 15 minuten gaar en goudbruin laten worden. 
  • Witlof serveren met gekookte aardappels.