Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

      Geen reacties op Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

 

Met blauwaderkaasgegratineerde witlof

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees
Porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 1 bakje paddestoelenmelange (200 gram)
  • 8 struikjes witlof
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram casselerrib (vleeswaren)
  • 800 gram aardappelen (Lady Christl, zak a 3 kg), geschild
  • 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 zakjes)
  • 500 ml melk
  • 150 gram blauwaderkaas (bijv. roquefort)

Hoe maak ik het klaar?

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. 

  2. Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. 

  3. Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 minuten koken. 

  4. In koekenpan sjalot in olie 2 minuten fruiten. 

  5. Paddestoelen toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. 

  6. Geheel op smaak brengen met zout en peper. 

  7. Witlof in vergiet laten uitlekken. 

  8. Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen. 

  9. Paddestoelen erover scheppen. 

  10. Aardappels in 20 minuten in weinig water met zout gaarkoken en afgieten. 

  11. Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk. 

  12. Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten. 

  13. Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken. 

  14. Schotel in oven in 15 minuten gaar en goudbruin laten worden. 

  15. Witlof serveren met gekookte aardappels.